Olha que bacana, agora recebi a contribuição linda da minha prima Carol que está se saindo super bem como quituteira.
E para celebrar, eis a receita que ela adaptou do site receitas de mãe
http://www.receitasdemae.com.br/receitas/bolo-de-milho-com-requeijao/
Bom apetite !!!
BOLO DE MILHO
E para celebrar, eis a receita que ela adaptou do site receitas de mãe
http://www.receitasdemae.com.br/receitas/bolo-de-milho-com-requeijao/
Bom apetite !!!
BOLO DE MILHO
Ingredientes
- 1 lata de milho verde (sem água da conserva)
- 1 lata (a mesma do milho) de flocos de milho pré-cozidos (por exemplo: Milharina)
- 3 ovos
- 1 lata de açúcar orgânico
- 1/2 lata de leite
- 1/2 lata de óleo (usei margarina derretida)
- 1 pitada de sal
- 3 colheres de sopa rasa de farinha de trigo (coloquei um pouco de integral, gérmen de trigo tostado, farinha de linhaça e uma mistura de farelos que eu tinha)
- 1 colher de sopa rasa de fermento em pó
Modo de Preparo
- Bata tudo no liquidificador.
- Unte uma forma com um buraco no meio e polvilhe com Milharina (untei a forma com canela e açúcar orgânico)
- Se quiser pode colocar umas colheradas de requeijão ou goiabada cortada em cubinhos na massa antes de assar. (o requeijão precisa ser consistente para não desaparecer no bolo)
- Asse em forno pré-aquecido a 180°C por aproximadamente 40 minutos (até ficar bem corado)
Hi dears, how are you doing ?
I´ve just received one nice recipe of my cousin Carol who has been performing an excellent cooker.
See below the recipe she adapted from the site receitas de mae.
http://www.receitasdemae.com.br/receitas/bolo-de-milho-com-requeijao/
Enjoy it !
CORN CAKE by Carol Godoy
Ingredients
1 can of corn (without water Preserve)
1 cup of pre cooked corn flour (eg Milharina)
3 eggs
1 cup of organic sugar
1/2 cup of milk
1/2 cup of oil (I used melted margarine)
1 pinch of salt
3 tablespoon of wheat flour (I added some whole wheat flour, toasted wheat germ, flax seed flour)
1 tablespoon of baking powder
How to prepare
Beat all the ingredients in a blender.
Grease a form with a hole in it and sprinkle with corn flakes (I used cinnamon and organic sugar)
If you want you can put a spoonful of cottage cheese or diced guava in the dough before baking.
Bake in a pre heated oven at 180 ° C for about 40 minutes (until well stained)
1 can of corn (without water Preserve)
1 cup of pre cooked corn flour (eg Milharina)
3 eggs
1 cup of organic sugar
1/2 cup of milk
1/2 cup of oil (I used melted margarine)
1 pinch of salt
3 tablespoon of wheat flour (I added some whole wheat flour, toasted wheat germ, flax seed flour)
1 tablespoon of baking powder
How to prepare
Beat all the ingredients in a blender.
Grease a form with a hole in it and sprinkle with corn flakes (I used cinnamon and organic sugar)
If you want you can put a spoonful of cottage cheese or diced guava in the dough before baking.
Bake in a pre heated oven at 180 ° C for about 40 minutes (until well stained)
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