Vamos conhecer a receita???
Ingredientes
1 xícara de abóbora amassada como purê
5 colheres de óleo vegetal de sua preferência (girassol, canola, coco)
1 xícara de leite
vegetal de sua preferência em temperatura ambiente (usei de soja)
2 colheres de sopa de mel
1 colher de chá de essência de baunilha
1 colher de sopa de gengibre ralado
2 xícaras de farinha integral
1/2 xícara de amido de milho
1 xícara de açúcar mascavo
2 colheres de chá de fermento em pó
1 colher de chá de bicarbonato de sódio
1 colher de sopa de canela em pó
1/2 colher de chá de cravo
1/2 colher de chá de noz-moscada
Modo de fazer
Primeiramente cozinhe um pedaço pequeno de abóbora até que ela esteja bem mole para amassar com o garfo e fazer um purê.
Bata no liquidificador a abóbora, óleo, leite, mel, gengibre e baunilha.
Depois acrescente os outros ingredientes e bata por alguns minutos (pode ser no liquidificador ou na mão).
Unte uma forma redonda com furo no meio.
Coloque em forno pré-aquecido a uma temperatura de 180-200 C por 40 minutos ou até ficar dourado. Para ter certeza que está pronto, faça o teste do palito ou garfo.
Cobertura
Se quiser, coloque numa panela 1/2 xícara de água, 1 pedaço de gengibre ralado, 3 colheres de açúcar mascavo ou demerara, 1 colher de chá de canela e leve ao fogo; mexa até a calda engrossar e despeje no bolo.
Bom apetite !!!!
Gostou ???? Registre seu comentário, tente fazer o seu também e conte pra gente; ficarei muito feliz em ouvir vocês.
Beijos e até a próxima !!!!
English Version
Vegan cake of pumpkin with species
Hi dear friends how do you do ?I´ve benn too curious to eat a piece of cake made with pumpkin and yesterday I had the opportunity to try out a recipe, once I need approvers; so today was the expected day and I took it to a tea time at a friend´s house and it was approved !!!!I researched this recipe on the internet and find out Bianca Andrade´s one quite cool (see it below); I made some changes in quantity and ingredients and there was a tasty result.
http://veganossaurorex.blogspot.com.br/2014/12/bolo-vegan-de-abobora-com-especiarias.html; I suggest you serve it in you breakfast, tea time with some coffee, tea, fruit juice or even as a dessert, I bet it will be delicious with vanilla ice cream ... hummmmm
http://veganossaurorex.blogspot.com.br/2014/12/bolo-vegan-de-abobora-com-especiarias.html; I suggest you serve it in you breakfast, tea time with some coffee, tea, fruit juice or even as a dessert, I bet it will be delicious with vanilla ice cream ... hummmmm
Let´s go for the recipe !
Ingredients
1 cup of mashed pumpkin puree
5 tablespoons of vegetable oil of your choice (sunflower, canola, coconut)
1 cup of vegetable milk you prefer at room temperature (I used soy)
2 tablespoons of honey
1 teaspoon of vanilla extract
1 tablespoon of grated ginger
2 cups of whole wheat flour
1/2 cup of cornstarch
1 cup of brown sugar
2 tea spoons of Baking powder
1 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of cinnamon powder
1/2 teaspoon cloves
1/2 teaspoon nutmeg tea
How to do it
First cook one little piece of pumpkin until it is very soft to knead with a fork and make a puree.
Blend together the pumpkin, oil, milk, honey, ginger and vanilla.
Then add the other ingredients and blend for a few minutes (can be in a blender or hand).
Grease shape with a round hole in the middle.
Place in a preheated oven at a temperature of 180-200 C for 40 minutes or until golden brown.
To be sure the cake is ready, apply the toothpick or fork testing.
If you wish a topping, put in a saucepan 1/2 cup of water, 1 piece of grated ginger, 3 tablespoons of brown sugar or raw sugar, 1 teaspoon of cinnamon and cook until the sauce thickens and pour on the cake.
Enjoy it !!!!
Did you like it ???? Please, register your comment, try to cook your own cake and tell us; I will be very happy to hear you.
Take care !
See you soon !
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